:)

My photo
kuala lumpur, Malaysia
Nur Syamimi. gadis berkaca mata. books, cats, runningman, sports, hindi, baking, cards-lover. happy reading ppl ! =) "sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanyalah kerana Allah"

11 November 2011

ta'aruf week (TAWE)


[ In the name of Allah, most gracious and most merciful ]

Selesai menjemurkan muka selama 11 hari, dan setelah mendapatkan rehat yang tidak berapa nak cukupnya di rumah lebih kurang selama 2 hari 1 malam, aku kembali ke cfsiium sekali lagi dengan semangat yang juga tidak berapa nak wajanya untuk menjadi ta'aruf committe untuk student 3rd intake. it was the first time for me to join the TAWE since before this dah ada TAWE untuk students 1st and 2nd intake. so, adalah juga perasaan excitednya. *sikit. awal2 lagi na'im dah buat kat status / commentnya *xingat ---> mengatakan bahawa TAWE kali ni pon akan bosan same as yg 2nd intake dulu. 

ZAAAPPPPP !! terus semangat aku yang tak berapa nak banyak tu jatuh merudum. hailaaaaa. tapi disebabkan programnya pon tak lama, 3 hari je plus ckinot n anis amira setia di sisi menemani aku selama 24 jam plus majoriti yang jadi committee pon aku kenal, aku ambil ia sebagai salah satu pengalaman yang akan aku hargai. :)

----------experience is the best teacher of all ----------


alhamdulillah. segalanya berjalan dengan lancar walaupun ada sikit2 cacat-celanya, kita perbaiki lagi di kemudian hari. insyaAllah. intake kali ini sedikit berbeza dari intake2 yang lain memandangkan bilangan pelajar hanya lebih kurang 60++ sahaja. tapi part yang agak mencabar ialah beberapa orang daripada pelajar2 3rd intake ni terdiri daripada warganegara asing. pendek kata mereka ni tak boleh nak berkomunikasi dalam bahasa ibunda. tergeliat jugak lah lidah aku ni nak skipping ari 1st layan mereka plus mak bapak mereka. huehuehue. ;) 

aktiviti2 kebanyakannya dijalankan di lecture hall A. beku tak payah cakap lah. memang tak lepas lagi lah aku nak duduk obesi ni. huuu. insiden yang aku paling aku tak boleh lupa -----> ada budak lentok depan dean weyhhh. memang aku tabik spring lah kat dia. heh~

kepada committee2 sekalian, aku minta maaf andai aku ada buat kalian terasa secara sedar mahupun tidak. seriously, best bekerja dengan anda semua :)(: 

amirul faiz, na'im, hakim, harith, zuhaili, syahir faiz, ucop bapakkaw ! ;DD 
suhaili, sakinah, shikin, anis, fatz, ishmah, asilah, miera, quya :)) 

;)

briefing antara committee. 

dean tersayang :) <3


O mankind, indeed We have created you from male and female and made you peoples and tribes that you may know one another. Indeed, the most noble of you in the sight of Allah is the most righteous of you. Indeed, Allah is Knowing and Acquainted.
 [Al-hujurat : 13]



sampai sini dahulu untuk entry kali ini. take care semua. moga dalam rahmat Allah selalu. :')

### jom apply tawe next year pulak ? hihi. ;D
### mirah request aku cita pasal muet. huehuehue. kecot mak jahh dok pikir pasal tu. :$

much <3 ,

[nur]

6 comments:

fatirah ramli said...

sweetnye.....apply jan xapply tawe akan dtg..bes...(^^)

n.u.r said...

hehe. tenkiu fatz ;) tu lah. mmg kne apply ni. ^_^

doubleA said...

haha. semangat betul momo. tawe next year, this year dah plan :P

n.u.r said...

hek3. ;p ye la. aku kan tak pernah merasa tawe ramai2 ni. sob sob T.T mstila semangat tu terlebih sket. huahuahua. ;DD

Ikhwan Khairi said...

haha maaf accepted. ak pun nk mintak maaf kot2 ade salah jgk ye~ :)

n.u.r said...

hehe. thanx zuhaili. :) maaf accepted to0 ;)