:)

My photo
kuala lumpur, Malaysia
Nur Syamimi. gadis berkaca mata. books, cats, runningman, sports, hindi, baking, cards-lover. happy reading ppl ! =) "sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanyalah kerana Allah"

10 November 2011

M.E.R.E.K.A @ K.A.M.I

[ In the name of Allah, most gracious and most merciful ]

uhuk uhuk. *akibat sawang yang telah berbulan2 bertandang. kalau ade contest blog paling bersawang, memang kompemlah aku naik podium -.- ;p

entry kali ini, aku nk bercerita, mengenai apa ? mengenai penglibatan aku dalam aktiviti-aktivitas yg boleh dikatakan agak besar yg dijalankan semasa cuti sem baru2 ni di cfsiium pj terchenta. *warning ! post yang sgt --------> panjang. haha. maap lah ye ? 

  1. PESTA SUKAN IPTIM 2011
  2. TA'ARUF WEEK utk 3rd INTAKE STUDENTS  *next entry
baiklah, aku mulakan dgn iptim dulu lah ye ? :)



tanggal 18 okt 2011, aku menjejakkan kaki kembali dengan semangat yang tidak seberapa wajanya ke cfsiium pj. aku ditugaskan untuk menjadi sukarelawan atau kata lainnya, volunteers. sampai2, terus minta bapak aku parking depan AMF. tup2 nampak kertas kuning nala punya terang ditampal bersebelahan dengan pintu dewan. 

brotha : sis boleh check nama n biro sis kat sini ye ?
aku : errr. ouhhh. oke, thanx. 


belek punya belek, tu diaaaaa. nama aku trang tang tang kt biro VOLLEYBALL. what the ??? main pon tak pernah, apatah lagi kalau ditanya tahu main atau tak. mmg kompem2 lah tak kan. huuu. tapi, jauh di sudut hati aku sememangnya bersyukur diletakkan di bawah technical n games. :) terus aku check nama ahli yg lain, mmg tade sorang pon yang aku kenal. bertambah gundah le aku pagi tu. macam2 aku terbayang apa yang akan berlaku time induction nanti. tapi, sedaya-upaya aku pujuk dan tenangkan kembali hati aku dengan kata-kata, " ada hikmah tu. sabarlah hati. Dia takkan duga kalau kita tak mampu. "  :') 

" Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui. "  [al-baqarah : 216]

oh ya, aku akhirnya berjaya menginap di kc selama 11 hari 10 malam ! HAHA ;D aku sendiri tak percaya sebenarnya yang aku mampu. entah ke berapa kalinya sepanjang aku di kc, aku terpaksa menunjukkan yang aku kuat *padahal dalam hati aku kecot weyhhh !! [anis n shikin please take note] hek3 ;p  alhamdulillah, semuanya baik2 saja. =)


induction bermula pada keesokan harinya, 19hb okt 2011. bila dah pecah dalam group, aku pujuk lagi hati aku, " time ni lah nak + kenalan, nak ta'aruf sesama sendiri. " fyi, coordinator aku ni budak 1st year, fscc, miss aishah shahrim. *ecah ! ;) kitorg berbincang btol2 depan pintu dewan and yang paling aku takleh lupa, boley pulak si ecah ni lpas bagi salam, terus je cite pasal volleyball. HAHA ! aku dah pelik dah mula-mula. "dorg ni dah kenal sesama dorg dah ke ? o ini 2nd group discussion ? " group kat sebelah bagai nak rak berta'arufnya. huehuehue. aku ingat nak tegur, tapi aku biarkan dulu. nak perhati sejauh mana miss ecah ni nak pergi. hihihi. at last, ada jugak orang tegur. aku tak ingat siapa, yang pastinya, ada. terima kasih lah ye ? ^_^

selesai sesi kenal-mengenali, baru aku tahu yang group aku ni ramai jugak budak 1st year. xpelah, at least balance jugak lah 1st n 2nd year. memang aku agak kekok lah ari 1st tu, nak tak nak kene main redah jugak lah masuk groundwork and group discussion. and guess what ? tak lama lepas tu, aku bahagia gila duduk dalam group aku ni. memang semua otak gile2 abeh + sempoi yang teramat. ^^ ada 1 malam, tak taw nk discuss ape, muncul lah 1 idea yg sangat bernas, ajak p tengok court volleyball. haha. memang terbaikk dari ladang betol. malam2 ujan renyai2 kami pon bersiar2 lah sambil menuju ke court yang dimaksudkan. *padahal time tu upper court tak siap lagi, nk tgk ape pon tak tahu. ;p budak2 futsal, yg aku kenal, FATMA n MILA, pon turut serta lawatan sambil belajar kami kerana mereka sememangnya takde keje. sampaikan entah kali ke berapa mereka berta'aruf sesama mereka ! ;D the best part was, aku paling tak sabar nak dengar 1 word yg keluar dari mulut ecah, tak lain tak bukan, D.I.S.P.E.R.S.E !! simple yet meaningful to us. selesai meninjau court, *ala-ala detekstif CSI nak buat siasatan, kami pun cabot bersurai dengan senang hatinya. :)(:

## meet them, hidup mati aku sepanjang berlangsungnya IPTIM 2011. <3

B: syaqil, intan, aina, aishah, me, naquiyah, dayang, rasyid     T: fatirah, khairunnisa', sakinah     D: zaki, amir, hazim, afiq, irham. 























 * tiada dalam gambar-arif 



antara momento yang sempat di snap sebelum bermulanya iptim <3



keje ni mule2 brothers yg buat. haha. maaf lambat membantu ;)

volunteers volley ^^

thank u 100+ !!

baguih depa ni. rajin XD

sementara menunggu kedatangan abg latip. :)


;)


kisah abg latip, bialah tersemat di hati. aku tak mahu bercerita di sini. biar antara kita-kita je yg tahu perkara ini ye ? ;)


oh ye, semasa induction hari yang ke-2, wakil dari biro olahraga ada datang berjumpa kami untuk menghantar beberapa ahli ke gombak untuk membantu mereka. ada yang ditugaskan untuk menjaga atlet2, equipment dan juga sebagai announcer. *ehair, ecah n syaqil ! syaqil dah mcm nak mengarang tesis bak kata bro kamal. ;DD perasaan aku takyah tanya lah kan. memang lepas lah gian aku dapat tengok orang lari. puas weyh ! dah lama aku tinggalkan dunia olahraga ni. last time form 5 dolu dolu. :/ 


kenangan bersama volunteers olahraga. :) <3


senyum kambing abdul halim ! ;D

them :)

anis amira sedang khusyuk meniliti tugas2nya. ;)



okay. selesai acara olahraga, kami kembali menumpukan sepenuh perhatian kepada acara bola tampar yang bakal berlangsung. aku teringat kata-kata salah seorang staff committee time induction, " busuk tak busuk bola tampar ni bergantung kepada kamu, volunteers ". time tu cuak takyah cakap lah. kalau aku reti main kurang sket lah kecutnya. huehuehue. memang banyak lah dugaannya, antaranya, esok game, pagi pulak tu, arini pas asar baru court nak siap. memang terbaikkk lah. antara tugas2 kami as a volunteer, kena jaga skor, urusetia yg settlekan borang, linesman, ball picker and the amazing part was bila dapat merasa jerih payah menjadi seorang cleaner :) hoho. musim hujan alamatnya court pon licin lah. mereka kata kami da ley p apply kat IP untuk buat part-time as a cleaner. -.- haha. apa2 pon, aku tetap bahagia. :')

keron, maapkan aku. hahaha. ;D

bibik bertauliah. ;)

haha. part ni yg xley blah. before game punye smgt praktis ! tgh2 game, malu2 kambing --' kui8.

cfs cougars (blue) vs uniti (red)

mereka ni dm macam biasa buat keja2 gini. ada pengalamankah ? ^^


alhamdulillah. kemenangan berpihak kepada cfs :)
tugas di pagi hari. =)

selesai menguruskan game volleyball wanita, kami bergegas turun ke lower court untuk menyaksikan perlawanan cfsiium menentang kuis. sengit weyhh. kalaulah jantung ni boleh terlepas jatuh ke bawah, aku rasa memang banyak kali aku kena kutip jantung aku atas tanah. -.-' again, congrats to cfs team sebab telah berjaya melayakkan diri ke peringkat seterusnya. and lastly, both bola tampar lelaki n wanita telah berjaya memenangi pingat emas. syabas cougars ! =)


lintas tak berapa nak langsung dari lower court. ;p



alhamdulillah. gold medal :)

kawan wandan, onn ! haha. memang terbaikkk dari ladang. XD

ini skor time lawan dlm kumpulan baru. blom final -.-'




k.a.m.i with refss yang sporting gile tahap tak ingat ! XD




malam sebelum berlangsungnya acara final, kami telah merancang untuk mengadakan jamuan secara kecil2an. menu utama ---> KFC. asalnya, nak makan kat luar, tetapi disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan, akhirnya kami makan di elwai. (LY) ;) 


  • masa : pas isyak. 8.30 pm.
  • venue : SILA IKUT BAU AYAM ! haha. mau terkembang kempis idong masing2 nak ngekor bau ayam tu. kihkihkih. 
mereka :')

them :')

K.A.M.I. :')

sembang punya sembang, tup tup keluar idea gila nak keluar setelah selesai final game pada keesokan harinya. mula-mula aku ingat korang main-main, aku punya lah dok semangat p sokong idea tersebut. huahuahua. last2 jadi bebetol. -.-' idea itu tak lain tak bukan, pergi ke mid untuk bersukan -----> bowling. ;) aku ngn fat, awal2 lagi cop taknak main. malas nak tunjuk skill yang dah berhabuk gila2 ni. haha. kakak 2nd year *mimi n fatz bagi cannn esp kat sista n brotha 1st year. kehkehkeh. >_< before pergi tuu, dalam tengah hari jugak, makan nasi yang dibekakalkan di tepi2 o tepat lagi di tengah2 UKC. memang lapa tahap tak ingat wa cakap luu. hoho. naik bas, sampai mid, terus menyahut seruannya -----> zuhur time :) then, tanpa membuang masa, terus ke destinasi yang dituju-tuju oleh volunteers volley sekalian. 3 lane telah berjaya ditempah oleh saudara syaqil. seramai 13 orang atlet *kalau tak silap yang bertempur pada hari tersebut. antaranya, 

1) syaqil !


gaya seorang pro ;)


2) rasyid BEN ;)


hoho. pic mahal. ;p

3) dr.ehair ^^

strike dohh tu dr.ehair. ^_^



4) arif ! 


strike keee ?

 5) afiq !

spare keeee ?


6) amir utagha mai ^_^

amir mcm tgh nk balance kan diri men ice skating. ;D

 7)  hazim chief bibik =)

spare keeeee ?
 8) zaki !

strikeee tuuu. XD
9) meen si sarawakian ;)

strike tukkk. hihi. ;p

10) quya si hot stuff  =D

spare niii. ;)
11) keron coOlio =)

keron ni lempar2, strike jugak. hoho.
12) intan syarafinaz ! huehuehue. jgn mrh haa. ;p

yeahhh ! ;) *sebak melihat anak2 muridku berjaya. isk isk. T.T ;DD
 13) miss coord, cik ecahh !! *ecah masuk ecah. ;D

heeeeeeee. akk xakan lupekan momento ini. ecah kiutooo ;)
fuuuhhhh. penat juga bila menyenaraikan satu persatu atlet cfs ni. hihi. ape2 pon saya ingin meminta maaf andai gambar yang diambil kurang semaaddd nye. saya ni kurang skit tauliahnya kalau bab2 mengsnap gmbar orang, tapi kalau bab2 masuk kamera ni, ehem ehem, tak payah nak diajak, saya sendiri akan masuk ! ;DD 

k.a.m.i <3

selesai bersukan, kami pon bergerak terus menuju ke restoran mekdi. masing2 lapar sebenarnya. tetapi, memandangkan kami akan dapat bekalan nasi, jadi kami mengambil keputusan untuk hanya menjamah eskem mekdi. itu pon selepas mendapat special offer dari cik fatz ! beliau mahu belanja kami ber-14. hoho. sian fatz puasa time tu. moga rezeki anda dimurahkan lagi selepas ini. aminnn~ :)


muka ceria disebabkan ada yang sudi belanja ;D

hoho. kak long sedang mengeluarkan fulus2 yang ada untuk membelanja 14 orang adiknya yang kebulur eskem ;)


muka masing2 gumbira selepas dapat makan eskem. nyum3 :D

selesai menikmati juadah ringan, kami bergegas untuk pulang ke cfsiium terchenta. atas permintaan quya yang begitu ingin menikmati roti boy, kami pun menemani beliau untuk mengubati rasa kempunannya. ;D  

terima kasih kepada yang sudi belanja pada hari tersebut. ^_^

dan selepas itu, barulah kami bergerak menuju ke tempat menunggu bas melainkan cik fatz, cik ecah dan juga mr.rasyid kerana mereka bertiga hendak menuju ke kl sentral untuk mengunjungi pameran buku islamik yang diadakan di sana. alhamdulillah, kami selamat tiba di cfs dengan selamatnya =) 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 ### haaaaa. aku dah bagi warning kat atas tu, entry ni tersangatlah berjelanya, yang berjaya habiskan, tahniah dan terima kasih lah ye ? torharuuu den. :') untuk ta'aruf week, aku ceritakan di next entry ye ?

### i can never forget those times we used to spend together. i do miss all of you :')


good night ppl. much <3 ,

[nur]



10 comments:

doubleA said...

tu yang kat atas tu, malas nak tengok perenggan mana :P team futsal kan? bila pulak team football ada sisters. kekekeke

n.u.r said...

eh, hahaha. nampak sangat aku ngantok weyh time buat ni. aku jage smpai kul 3++ kot. hehe. pape pon, tenkiu ye pemeriksa ? kekeke. ;D

Hazim-93 said...

hehe.. tahniah la dpt siapkn post ni.. haha.. nice story ye :P
nnti buatla stu novel ye bik.. keh3 :D thru.. sweet btul ayt die.. hahaha..
ukhwah filah abadan abda ye bik.. jgn lupe jnji smlm XD ..

n.u.r said...

haha. tenkiu chief. ;) novel ? hoho. mau tak tido nak menyiapkannya. takpe le. huhu. insyaAllah.

Aishah Shahrim said...

suke suke suke <3

n.u.r said...

ecah; suke jugak <3<3<3 thanx. :) xmarah kan akk letak gmbar tu ? hihi. ;p

rasyidJamil said...

saye suke pic.2 tuh..hoho

n.u.r said...

hahaha. toce2. pic mahal tu. ;p

doubleA said...

pemeriksa la sangat kaaann :P
cepat2 aku tunggu post baru. ni kau dah tak private eh?

n.u.r said...

pemeriksa la tuuu. hihi. xberbayar. free aje. hoho. nope2. aku tulis pasal iptim n tawe. malas nk mintak emel sorg2. haha. xtaw la mood menulis cne lak pasni. hihi.